Confrontatie!

Gods mooie natuur

Durfen we de confrontatie aan?

 

Johannes 8:31-32; Jezus dan zeide tot de Joden, die in Hem geloofden: Als gij in mijn woord blijft, zijt gij waarlijk discipelen van Mij en gij zult de waarheid verstaan, en de waarheid zal u vrijmaken.

 

Een prachtig stukje, maar zeker in het begin van mijn bekering ook erg confronterend.
Want vanuit mijn oude leven waarin ik het probeerde te leven zonder Jezus Christus, bleef ik ook na mijn bekering in eerste instantie de schuld van alles wat me overkwam en alle omstandigheden bij die ander te zoeken, met andere woorden het kon aan iedereen liggen behalve aan mij zelf (?).
Maar na verloop van tijd drong de Here Jezus door Zijn Heilige Geest steeds meer aan in dit gebied van mijn leven, om alles juist om te draaien en te beginnen te kijken wat heb ik fout gedaan waardoor dit nu zo gebeurt, en dat deed de Heilige Geest door met mij terug te kijken naar een aantal situaties, en ondanks dat het terugkijken pijn deed en ik er vaak pijn en verdriet van ervaarde, en juist dat was ook weer mooi omdat de Heilige Geest je dan ook weer troost ( halleluja ? ).
Maar die pijn en verdriet kwam voort uit, dat ik de waarheid daarover te zien kreeg, en dat ik eindelijk zag dat ik zelf in al deze situaties de schuldige was, en dat dus ik degene was die moest veranderen.
En doordat Jezus Christus mij door de Heilige Geest dat liet zien kon ik mezelf ook openstellen voor die waarheid, en daardoor kon Jezus Christus ook in mij de verandering gaan bewerkstellen, waardoor ik in de vrijheid kwam, want Jezus Christus is dé Waarheid en Hij maakt je vrij als Hij de ruimte krijgt om de waarheid in ons leven te openbaren.
Dus ondanks de pijn en de moeite ( Hebreeën 12:11 ) die het met zich mee kan brengen, is dit wel een fantastische tekst, want door Zijn kostbare bloed zijn wij Gekocht en Betaald, en mogen we in Zijn duur betaalde vrijheid leven, want dat is toch een deel van de blijde boodschap, want het is het aller aller beste nieuws dat er bestaat, voor een ieder die geloofd dat Jezus Christus de Zoon van God is en Zijn kostbare bloed je heeft vrijgemaakt, dan kan je pas echt ten volle leven, wouw dat wil je toch niet binnen houden Halleluja Halleluja God is goed God is trouw en God is vol van genade voor ons.

 

Als je wil reageren kan dat altijd op : mario@FatherJesusSpirit.nl.
Liefs en Gods oneindige liefdevolle zegen
Mario

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.