Bedekking of Bekleed!

Zo fijn en teer, geliefd door God

Nu wij zulk een verwachting hebben treden wij met volle vrijmoedigheid op, geheel anders dan Mozes, die een bedekking voor zijn gelaat deed, opdat de kinderen Israëls geen blik zouden slaan op het einde van hetgeen moest verdwijnen. Maar hun gedachten werden verhard. Want tot heden toe blijft dezelfde bedekking over de voorlezing van het oude verbond zonder weggenomen te worden, omdat zij slechts in Christus verdwijnt. Ja, tot heden toe ligt, telkens wanneer Mozes voorgelezen wordt, een bedekking over hun hart, maar telkens wanneer iemand zich tot de Here bekeerd heeft, wordt de bedekking weggenomen.

2 Korintiërs 3 vers 12 tot en met 16 (nbg)

En in Galaten 2 vers 21 staat; Ik ontneem aan de genade Gods haar kracht niet; want indien er gerechtigheid door de wet is, dan is Christus tevergeefs gestorven.

In deze twee stukjes zie je mooi dat er een groot verschil is tussen de wet en de vrijheid die Christus Jezus heeft gebracht, want bij de wet geeft het een bedekking, maar Jezus Christus bekleed je met gerechtigheid, en in het eerste stukje lees je ook dat Paulus uitlegt, dat er zelfs nu nog steeds wanneer de wet voorgelezen wordt, want in dit geval staat ‘Mozes’ voor de wet, er een bedekking over hun ( die het horen ) hart komt te liggen, en als je je daarna niet bekeert tot Jezus Christus, en dus afkeert van de wet ( wat niet inhoud dat de wet niet geldt ) zit je dus onder de bedekking, en zoals ik het lees ben je dan niet vrij in Christus Jezus, dus of je hart zit onder een bedekking of  je hart is bekleed, bekleed met Jezus Christus waardoor je Vrij bent in Christus Jezus.

Ik kies ervoor om bekleed te zijn, waardoor de wet automatische door Gods Geest in mijn hart geschreven is, en ik me dus niet door schuld laat leiden maar door liefde en niet door werken maar door genade, ik kies voor Jezus Christus

Als je wil reageren kan dat altijd op : mario@FatherJesusSpirit.nl

Liefs en Gods oneindige liefdevolle zegen 

                      Mario.

Gerelateerde berichten